Bericht over bouwgrond voordelig. Lees verder.

bouwgrondAls u tot de gelukkigen behoort die er in slagen goedkope grond te verwerven om een eigen woonhuis te kunnen bouwen, mag u in de handjes klappen. Heel wat mensen dromen ervan om ooit een eigen huis te construeren. Doch dat lukt lang niet iedereen want bouwterrein is schaars en bovendien veelal enorm hooggeprijsd. Ingeval u op zoek bent naar bouwgrond, dan is het wel zo handig om op de hoogte te zijn van de toestand in de omstreek waar u bouwgrond zoekt. Deze informatie kunt u onder meer aantreffen op het web, opdat u al enig idee krijgt over prijzen, positie, voorwaarden en dergelijk.

 

 

De prijs van bouwterrein


De prijs van bouwgrond varieert heel sterk, waarbij u kunt denken aan bouwterrein van 50 euro per vierkante meter tot wel bijna duizend euro per vierkante meter.
• De heffing van bouwgrond zijn vooreerst regionaal heel afwijkend. In streken in Nederland waar bouwterrein heel schaars is bijvoorbeeld in de dichtbevolkte gebieden, is bouwterrein altijd veel prijziger dan in dunbevolkte gebieden. Denk hierbij aan het verschil Zuid-Holland versus Groningen.
• Ook speelt de grootte van de kavel een rol. U betaalt per vierkante meter, dus het mag overduidelijk zijn dat een grote kavel prijziger is dan een kleine.

Indien u echter in een bepaalde wijk een kavel van 300 vierkante meter vergelijkt met een kavel van 1200 vierkante meter, dan zal de prijs per vierkante meter van de grote kavel meestal wat lager zijn.
• Ook het bestemmingsplan speelt een rol. Koopt u grond in een villawijk, dan zal de koopprijs per vierkante meter vaak hoger zijn dan de koopprijs in een gewone omgeving.
• De verkoopprijs van bouwgrond op het land en buiten de bebouwde kom, is vaak lager dan in een gewilde woonomgeving in een dorp of stad.
• Als de grond al bouwrijp is gemaakt, is de verkoopprijs per vierkante meter hoger dan wanneer u dit zelf nog moet regelen.
• De vorm van het bouwterrein en de positie van de bouwgrond spelen ook een rol. Van een lang smal perceel zal de vierkante meter prijs lager zijn dan van een mooie rechthoek, ook al ligt deze bouwgrond in dezelfde straat. Een achtertuin op het zuiden is meer gewild dan op het noorden, dus ook dit heeft weleens invloed op de koopprijs.

 

 

Verkoopprijs bouwgrond en bouwen


goedkope bouwgrondDe verkoopprijs van de bouwgrond die gevraagd wordt kent u, dus als u er in slaagt een stuk bouwgrond te vinden, dan kunt u natrekken of de prijs van het bewuste perceel bouwgrond vergelijkbaar is met percelen in (bekijk) dezelfde omtrek. Niettemin let ook op de volgende aspecten, want die kunnen als u gaat bouwen nog prijsverhogend werken. Ga gedetailleerd na of de bouwgrond niet verontreinigd is, want als u een betaalbaar stuk bouwgrond koopt wat naderhand verontreinigd blijkt te zijn en schoongemaakt moet worden, dan zou u wel eens duurder uit kunnen zijn dan u gedacht had. Vraag bij de bewuste gemeente de bouwvoorschriften na, die kunnen de prijs van een te bouwen woning ook hoger maken

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Bericht over bouwgrond voordelig. Lees verder.”

Leave a Reply

Gravatar